4 reden waarom jobcarving juíst voor werkgevers i.c.m. hogeropgeleiden werkt

Jobcarving, een woord dat je geregeld voorbij ziet komen als er gesproken wordt over het creëren van arbeidsmogelijkheden voor mensen met een ‘arbeidsbeperking’. Jobcarving is het opsplitsen van bestaande functies, zodat nieuwe banen gecreëerd kunnen worden. Vaak wordt het geassocieerd met het creëren van functies uit elementaire taken (taken waarvoor geen voorkennis of slechts simpele instructie nodig is). Er wordt dan in een bedrijf een tweedeling gemaakt tussen gespecialiseerd en ongeschoold werk. Deze laatste categorie kan vervolgens door mensen met een ‘arbeidsbeperking’ uitgevoerd worden, zodat de gespecialiseerde medewerkers zich volledig kunnen richten op de kernactiviteiten.

Toch kunnen binnen een bedrijf door middel van jobcarving ook voor HBO/ HBO+ opgeleide mensen met een ‘arbeidsbeperking’ arbeidsmogelijkheden gecreëerd worden. Wanneer je, net als de doelgroep van WorkWave, te maken hebt met een wisselend energieniveau is jobcarving een mooie manier om binnen je vakgebied actief te blijven.

Ook voor een werkgever is jobcarving een mooie kans op het gebied van aantrekken van talentvolle professionals. Daarom geven we hieronder vier redenen die laten zien waarom jobcarving juíst interessant is voor werkgevers die kansen willen creëren voor HBO/ HBO+ opgeleide mensen met een wisselend energieniveau:

1. Gaten worden opgevuld die zijn ontstaan in the war on talent.

Doordat de arbeidsmarkt weer aan het aantrekken is, wordt het voor werkgevers moeilijker om de juiste mensen binnen te halen. Essentieel is het dus om je als bedrijf ook buiten de gangbare recruitmentwegen te begeven. Met jobcarving creëer je kansen als bedrijf om talenten binnen te halen, maar net op een andere manier.

2. Je levert een bijdrage aan duurzame inzetbaarheid van talenten in Nederland.

Door jobcarving denk je als werkgever actief na over de uit te voeren taken binnen je bedrijf en hoe je deze zoveel mogelijk kunt afstemmen op je medewerkers. Het zorgt ervoor dat functies beter afgestemd blijven op de behoeften van medewerkers en dat zij blijven doen waar ze goed in zijn.

3. Je haalt een specialist in huis.

Functies veranderen door de tijd heen en dit betekent dat er soms een verschuiving zit in welke werkzaamheden meer de focus krijgen. Andere (belangrijke) taken kunnen hierdoor blijven liggen.

Door een professional aan te nemen die kennis en ervaring heeft op dit gebied, haal je een specialist in huis voor klussen die anders niet of op een te laag niveau worden uitgevoerd.

 4. Je hebt een gemotiveerde medewerker die resultaatgericht is.

Jobcarving zorgt ervoor dat je als werkgever en medewerker vanuit beide kanten kijkt naar behoeften en mogelijkheden. Dit zorgt voor vertrouwen en motivatie bij een medewerker.

Medewerkers met een wisselend energieniveau hebben geregeld behoefte aan een meer flexibelere invulling van de werk(tijden). Er kan dan meer op output gestuurd worden, waardoor de focus bij een medewerker op resultaat ligt en niet zozeer op de te maken uren.

 

WorkWave zet zich in om deze matches tussen werkgevers en professionals met een wisselend energieniveau tot stand te laten komen. Dit doen wij door mogelijkheden te creëren binnen bedrijven en zo kennis en talent niet verloren te laten gaan op de arbeidsmarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *