Janneke’s verhaal

Mijn verhaal begint in 2013 toen ik vol in mijn afstudeerjaar zat en aan mijn toekomstdromen aan het werken was. Ik had een interessante stage, mooie afstudeeropdracht(en), leuke bijbaan en ik was een paar weken in het jaar vrijwilliger bij een Spaans dierenasiel. Oh ja en ik was met tijden moe, heel moe. Dat laatste leek me trouwens toen ook niet zo raar, gezien waar ik allemaal mee bezig was.

Toch bleek die moeheid ergens vandaan te komen en dat werd ook daadwerkelijk zichtbaar toen ik ontstoken bloedvaten in mijn benen kreeg. Vele onderzoeken volgden, met als “eindpunt” de diagnose die een half jaar later kwam; een auto-immuunziekte. Een dag later was de diploma-uitreiking.

Ik besloot dat zo’n diagnose niet ineens mijn toekomstdromen in de weg hoefde te staan. Al moest ik mijn eerste grote droom al even parkeren, namelijk die van na mijn diploma-uitreiking voor een jaar naar Spanje vertrekken. Meer onderzoeken kwamen daarvoor in de plaats.
Ondertussen bleef ik met flexibele uren doorwerken bij mijn bijbaan. Was er iemand nodig dan werd ik gebeld, maar ik kon ook nee zeggen als mijn energieniveau het niet toeliet om te werken. Dit was achteraf dé perfecte manier voor mij om deel te nemen aan het arbeidsproces en te luisteren naar mijn lichaam. Een jaar later kreeg ik de kans om aan de slag te gaan in een meer uitdagendere werkomgeving. Voor 40 uur per week, dat dan weer wel. Ik besloot ervoor te gaan. De nieuwe uitdaging gaf me energie, maar de hoeveelheid uren werken bleek te belastend te zijn.

Ik ging me meer verdiepen in organisaties die gespecialiseerd waren in arbeidsbemiddeling voor chronisch zieken en wat het UWV voor mensen zoals ik kon betekenen. Ook in het ziekenhuis waar ik onder behandeling was, stelde ik de vraag wat er op werkgebied aan ondersteuning bestond voor mensen met een wisselend energieniveau. Het was teleurstellend om te moeten concluderen dat zij mij geen plek konden aandragen waar ik deze specifieke begeleiding of diensten kon vinden. Zelf kreeg ik steeds meer zicht op hoe ik met mijn energiepieken en dalen het beste kon functioneren, dromend van een werkconstructie die ook voor andere mensen met een wisselend energieniveau mogelijkheden zou kunnen bieden.

Dit was het moment dat WorkWave is ontstaan en de afgelopen tijd heeft het steeds meer vorm gekregen. Dat geeft energie! Door het onderzoeken van de arbeidsmogelijkheden voor mensen met een wisselend energieniveau hoop ik met WorkWave een platform te kunnen bieden aan deze groep én aan werkgevers. Zodat talent en ervaring niet verloren gaat op de arbeidsmarkt!